• je prázdný
    za 0.00,- Kč
  • Můj profil
Dobrý den,

měníme náš starý eshop za modernější. Přejděte prosím na tuto stránku  www.gadar.cz
a jako dárek zde máte slevový kód na celý nákup ve výši 10 procent stačí na konci objednávky zadat kód "FAJNE10"
 Dopravu zajišťuje
Česká pošta
Zasilkovna.cz
 Podporované platby
Comgate
 Nejprohlíženější
 Doporučte nás
  • Podělte se o pozitivní zkušenost z naší spolupráce a doporučte nás Vašim známým a přátelům:
-17%

BROKOLICE SEMENA NA KLÍČKY/10 GRAMŮ/

BROKOLICE SEMENA NA KLÍČKY/10 GRAMŮ/
Kód produktu
x62
Běžná cena: 35.00,- Kč / ks, Ušetříte: 6.00,- Kč / ks (17%)
29.00,- KčCena
nedostupné
Brassica oleracea var botrytis italica

Klíčky brokolice patří mezi chuťově pikantnější klíčky. Patří mezi nejprospěšnější pro lidský organismus. V průběhu klíčení látky obsažené v semínkách se proměňuji v látky velmi lehce vstřebatelné lidským organismem. Bohatý zdroj vitamínu A, V B1, PP, řady dalších mikroelementů a  minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou, fosfor, vápník,  železo a magnezium, enzymy a jiných, posilujících tělo látek.  Hlavní silou klíčků brokolice je ale látka sulforafan, která podstatným způsobem snižuje riziko rakovinných onemocnění a její množství v klíčcích je 200x větší, než v brokolici samotné. Tyto klíčky by měly být neoddělitelnou součásti jídelníčku lidí, kteří jsou rakovinou ( třeba pracovním prostředím) ohrožení nebo rakovinu již mají.  Zvyšují odolnost imunitního systému a obsahuji antibakteriální složky které ničí bakterie  Helicobacter pylori, která způsobuje záněty žaludku typu B a vředy.

Klíčky brokolice jsou vhodné pro pikantní saláty, tvarohové pomazánky, do baget, k sýrům nebo k posypání brambor, jako příloha k hlavním jídlům

Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování

Obecně o klíčcích

Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.

Klíčení semen na klíčky - brokolice

Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme. Brokolici necháme klíčit na tmavším místě, Klíčíme ve speciální misce na klíčky, které lze zakoupit nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce, lze klíčit i v sklenici stejně jako mungo.  Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (3-4 dny) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 3 až 6 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 1 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 5 -6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden.