*Aromatická rostlina, kterou všichni známe a která má trvalé místo v české kuchyni. Používá se na přípravu řady jídel a nejlepší je opravdu čerstvá, kdy obsahuje maximum aromatických silic. Používá se jak k masům, tak do polévek, využívá se k průmyslovému zpracování. Ideální je mít majoránku na balkoně nebo zahradě, aby čerstvá byla po ruce. Lze také na zimu nasušit, nebo zamrazit.Táto rostlina se velmi dobře pěstuje v úrodné, vlhké a dobře zkypřené půdě.Vyžaduje slunečné stanoviště.
*Setba: semena do skleníků nebo pod zákryt v březnu, venkovní sadba již předpěstovaných sazenic po 2-3 kusy do jedné jamky v polovině května. Přímá sadba do půdy je možná od poloviny dubna, ale spíše v květnu.
Rozestupy: 25 –40 cm x 15 cm
Sběr: červen až červenec, říjen
Balení obsahuje návod k použití v podobě obrázků