Dopravu zajišťuje
Česká pošta
PPL
Zasilkovna.cz
 Naposledy navštívené
Zatím jste nenavšívili žádný článek / produkt.
Košík:je prázdný
cena:0.00,- Kč
 Nejprohlíženější
 Doporučte nás
Podělte se o pozitivní zkušenost z naší spolupráce a doporučte nás Vašim známým a přátelům:

PÁLIVÉ CHILLI PAPRIČKY THAI HOT CULINARY /10 SEMEN/

PÁLIVÉ CHILLI PAPRIČKY THAI HOT CULINARY /10 SEMEN/
 
Kód produktu
CPC3

Dostupnost
skladem
Cena
26.00,- Kč
Vložit do košíku
ks  
PÁLIVOST: 25 000 – 40 000 SHU

Capsicum annuum
PÁLIVOST:  25 000 – 40 000 SHU

Představujeme Vám CHILLI papričky odrůda THAI HOT CULINARY. Kompaktní odrůda ideální pro kontejnery vyrábějí rostliny s atraktivními plody klasického chilli vzhledu, mírně až středně pálivé, silně aromatické lusky. Nejlepší pro pěstování ve sklenicích, ideální pro domácí pěstování v květináči nebo truhlíku, v létě lze vystavovat na balkon či terasu.

Thai Hot Culinary jsou výborné pro každé jídlo, která potřebuje pikantní chuť. Používají se hlavně zralé plody, které mají nejsilnější aroma, do některých jídel se používají nezralé, zelené plody,  Neodmyslitelné, jak již název naznačuje, v thajské kuchyni.

Vytvářejí kompaktní keř s množstvím listů a hojností plodů.Používají se čerstvé, sušené i zavařené. Po usušení používáme jako koření. Ideální pro omáčky, koření, nakládání nebo k pojídání začerstva.

Odrůda vytváří plody až 7 cm dlouhé, 2 cm široké..

THAI HOT CULINARY  má kolem 100  dnů vegetační období a patří mezi  teplomilné papričky. Možno pěstovat i venku, na teplém a slunečném místě.
Rostlina dorůstá do výšky kolem 50 cm, výjimečně až 70 cm, má velké množství plodů, zralé plody jsou červené barvy.

Chilli papričky jsou bohaté na vitamin C a karoten ("provitamin A"), obsahují řadu vitaminů skupiny B, vitamin B6 a jsou také velmi bohaté na železo, hořčík a draslík.

Pěstování:

Rostlina patří mezi snadno pěstovatelné, stačí dodržet pár jednoduchých zásad. Před výsevem doporučujeme namočit semena ve vodě. Doba klíčení semen je  10 - 30 dnů.

Rostlina patří mezi snadno pěstovatelné, stačí dodržet pár jednoduchých zásad.

Semena nutno vysévat do kypré a stále vlhké půdy. Ideální jsou rašelinové květináčky, které také nabízíme, nebo kokosové vlákno. Doporučujeme pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký.  Při klíčení nutno dodržet teplotu 20 - 25 °C. Údaj je důležitý zejména pro teplotu půdy, proto květináč umístíme poblíž otopného tělesa, třeba radiátoru. Po vyklíčení zajistíme rostlinkám dostatek světla, které je nutné pro dobrý rozvoj rostliny.

Dbáme také na to, aby teplota substrátu a vzduchu neklesla pod 20 °C.  Vlhká půda a pravidelné rosení je nutné pouze pro první růstovou fázi, po přesazení ven nebo do většího květináče zálivku omezíme na běžný režim. V pozdějším období, zejména když po období kvetení začnou vznikat papričky, nesmí být půda převlhčena, protože může dojít ke k zahnití kořenů. Nejvíce ji vyhovuje prohnojená humózní půda, která je vzdušná a dostatečně vlhká. Odrůdu doporučujeme pěstování ve skleníku nebo fóliovníku.

Tím se podstatně zvýší výnos papriček. Při zálivce sazenic nepolívejte vodou listy, omezí se tak vznik chorob a plísní. Lze je pěstovat po celý rok. Vyžaduji slunné (světlé) stanoviště, dobrou zálivku a kyprou půdu. Rostliny vytvářejí keřík, dosahuji výšky 70 cm a plody dosahují 7 cm.

Při manipulaci s těmito semeny byste měli být opatrní (použijte třeba rukavice), nesahat si na oči nebo jiná místa těla, kde necitlivější pokožka. Poté, co skončíte manipulaci se semeny  si důkladně umyjte ruce!!!

BALENÍ 10 SEMEN