• je prázdný
    za 0.00,- Kč
  • Můj profil
Dobrý den,

měníme náš starý eshop za modernější. Přejděte prosím na tuto stránku  www.gadar.cz
a jako dárek zde máte slevový kód na celý nákup ve výši 10 procent stačí na konci objednávky zadat kód "FAJNE10"
 Dopravu zajišťuje
Česká pošta
Zasilkovna.cz
 Podporované platby
Comgate
 Nejprohlíženější
 Doporučte nás
  • Podělte se o pozitivní zkušenost z naší spolupráce a doporučte nás Vašim známým a přátelům:
Raphanus sativus

Baleno v BIO obalu typu DOYPACK se strunový zip uzávěrem

*Klíčky ředkvičky díky vysokému obsahu vitamínu C zvyšují celkovou odolnost organismu zlepšují stav kůže, nehtů a vlasů, což umožňuje vysoký obsah síry. Klíčky mají 2 x více vitamínu C než kořen). Dále obsahují mnoho provitaminu A, vitamínů B1, B2, B12, E, vápník, fosfor, železo, magnezium. Zabraňuji a podporuji léčbu nachlazení, podporují vykašlávání hlenů a obsahují enzymy pomáhající trávení. Klíčky ředkvičky jsou hojně využívané v kulinářství. Mají ostrou chuť jako řada odrůd ředkviček a jsou ideální do zeleninových salátů, které pak nemusíme dochucovat ostrým kořením.

Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování

*Obecně o klíčcích

Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

*Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.

Klíčení semen na klíčky - ředkvičky

*Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme. Ředkvičku necháme klíčit na tmavším místě, Klíčíme ve speciální misce na klíčky, které lze zakoupit nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (6-10 dnů) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 3 až 6 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 1 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 3 -6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží 1 až 2 týdny.


Balení 100 GRAMŮ