*Je hojně pěstovaná jako listová zelenina – do salátů, omáček a polévek, je velmi oblíbená ve středomořské kuchyni. Hodí se i na chleba s máslem či do baget. Je plná vitamínu, určitě by v zimních měsících neměla chybět v našem jídelníčku. Hojně využívaná na pizzu, je součásti řady masitých pokrmů.Je velmi vhodná k zapékané zelenině. Mladé rostlinky v optimální délce 15 cm se sklízejí 6–8 týdnů po zasetí, mají ředkvičkovou chuť. Rukolu je také možné pěstovat podobně jako řeřichu ze semínek na buničité vatě.
*Pokud nemáte vlastní zahrádku, můžete ji pěstovat také v bytě či na balkóně v květináči nebo v truhlíku. Má vysoký obsah vitaminu C, účinky diuretické, upravuje zažívání, je považována za afrodisiakum.Rukola setá je velmi zdravá. Má posilující účinek, čistí krev a zlepšuje zažívání. Dříve se její extrakt používal jako prostředek proti kašli. Rostlina je celá jedlá a ze semen se lisuje olej, který se přidává do hořčice.
Setba: přímo do půdy, březen – duben, pro domácí pěstování výsev je možný kdykoliv v průběhu roku
Rozestupy: souvislé řádky nebo ruční setí na plochu
Sběr: venkovní duben až říjen, doma po celý rokBalení obsahuje návod k použití v podobě obrázků
Balení 0,5 gramu cca/270 semen/